SÄHKÖURAKOINTIA VANTAALLA

044 722 0437

Sähkötyöt Vantaa on toiminut Suomessa reilusti yli 10 vuotta. Meidän asiakkaitamme ovat sekä yksityistaloudet että pienet ja suuret yritykset. Meillä on hyvää sähköosaamista kohtuulliseen ja sopivaan hintaan, emmekä me tingi työn laadusta. Tilatessasi meiltä sähkötyöt, voit olla varma, että saat hyvää ja laadukasta palvelua.

​Yhteydenottolomake

Palvelumme

Sähkölaitteiden vikaantuminen voi aiheuttaa tulipaloja ja suuria vahinkoja. Sähkölaitteiden aiheuttamia tulipaloja on maassamme vuosittain n. 2000. Suurin osa paloista olisi ollut vältettävissä yksinkertaisin toimenpitein. Sähkölaitteiden oikea käyttö sekä niiden kunnon säännöllinen seuraaminen estää ennakoivasti vahinkoja ja edesauttaa laitteiden toimivuutta.


Puolet sähköpaloista tapahtuu, koska sähkölaitetta on käytetty virheellisesti sekä vastoin ohjeita ja toinen puoli on teknisistä vioista johtuvaa. Ennen sähkölaitteen käyttöönottoa on ensiarvoisen tärkeä lukea huolellisesti laitteiden asennus- ja käyttöohjeet ja toimia myös annettujen ohjeiden mukaisesti. Laitteita tulee myös käyttää vain niille tarkoitetuissa olosuhteissa. Palovaroittimen toimivuus tulee myös tarkistaa säännöllisesti.

Vinkkejä sähköpalon välttämiseksi:


  • poista vikaantunut laite välittömästi käytöstä
  • irrota pistoke käytön jälkeen
  • vaihda loisteputki kun se välkkyy
  • hehkulamput kannattaa vaihtaa LED -lamppuihin
  • liesivahti on hyvä lisävaruste
  • saunatila ei ole pyykin kuivauspaikka.
  • sähköpatteri ei ole vaatteiden kuivatusta varten
044 722 0437

Vaikkakin sähkötyöt voidaan tehdä suhteellisen yksinkertaisin menetelmin, työt on turvallista antaa ammattilaisen tehtäväksi. Laajojen sähköhankkeiden lisäksi Sähkötyöt Vantaa suorittaa myös pienempiä sähkötöitä. Pistorasioiden, kytkimien, sähköjohtojen, kaapeleiden, valaisimien ja vastaavien asennus- ja vaihtotyöt ovat meille arkipäivää. Meiltä hoituu myös erilaisien sähköisten kodinkoneiden, kuten pesukoneiden, jääkaappien, liesien, TV-laitteiden ja muiden kodin sähköisten laitteiden asennus ja vaihto. Ottamalla meihin yhteyttä, sinun ei enää tarvitse huolehtia, mistä saisit tarvitsemasi työkalut ja tarvikkeet, eikä murehtia siitä, onko kaikki tehty ohjeiden ja turvallisuusvaatimusten mukaisesti. Teemme tarvittavat asennustyöt laadusta tinkimättä, nopeasti sekä edullisesti.


Me opastaa sinua kun suunnittelet sopivaa valaistusratkaisua kotiin, toimistoon tai julkiseen tilaan. Oikea valaistus ja valaisimet kulloiseenkin tilanteeseen ja kohteeseen on tärkeää ottaa huomioon suunnittelussa. Me autamme ja opastamme sinua valaisinten oikeassa valinnassa. Käyttämällä uusimpia energiatehokkaita ja näyttäviä LED-valaisimia, saat parhaan tuloksen valaistuksen osalta. Me myös huollamme ja ylläpidämme valaistusta asiakkaan toiveiden mukaan.

Valaistus

Valaistus on oleellinen osa kodin, toimistojen, tuotantotilojen yms. tilojen sähköjärjestelmiä. Modernit ja uusimmat LED-valaistusratkaisut ovat erittäin energiataloudellisia, tehokkaita valoteholtaan sekä turvallisia ja täyttävät siksi vaativimmankin asiakkaan toiveet.

Asentajamme avustuksella ja hänen kanssaan voit miettiä tunnelmallista sekä turvallista valaistusta vuoden aikojen mukaan sekä suunnitella esim. sitä, mistä tunnelmavalaistukselle, kuten jouluvalaistukselle voisi saada otettua virran.


Valaistus ja sen laatu sekä määrä vaikuttaa tilojen käytettävyyteen, tunnelmaan sekä viihtyvyyteen. Suunnittelussa on aina otettava huomioon riittävä oikeanlainen valaistus. Valaistusta suunniteltaessa on hyvä huomioida valon riittävyys tiloissa, joiden käyttöaste on korkea ja joissa enimmäkseen oleillaan, että tila olisi ratkaisuiltaan toimiva.


Nykyään on saatavilla monia erilaisia automaattisia valaistukseen suunniteltuja laitteita. On olemassa liikkeen ja hämärän tunnistavia antureita. Niiden avulla valaistuksen hallinta on yksinkertaista ja energiatehokkaita. Lisänä on vielä ohjelmoitavat valonohjausjärjestelmät, joita voidaan hallita etänä mm. matkapuhelimesta tai tabletista.


Valon suunnitteluun vaikuttaa valon värilämpötila. Silloin puhutaan kelvin-arvosta, joka määrää valon värilämpötilan. Haluttaessa lämpimää, hehkulampun tapaista valoa, tulee silloin valita lamppu, jonka kelvin luku on n. 2700 kelviniä. Puhtaasti valkoinen valo on noin 4000 kelviniä ja sitä suurempi kelvin luku on kylmempää kirkkaan valkoista valoa.


Valaistusratkaisut on hyvä pitää mahdollisimman helppokäyttöisenä. Energiatehokkaiden LED-valaisimien kirjo on nykyään laaja ja niiden joukosta on helppo löytää sopivia lamppuja kaikkiin kodin ja julkisten rakennusten tiloihin. LED-lamput ovat erityisen hyvä ratkaisu tiloissa, joiden yhtämittainen valaistus on esim. 24 tuntia vuorokaudessa.

Vikavirtasuojaus on myös nykyaikana tärkeää. Vikavirtasuojattuja pistorasioita suositellaan asennettavaksi ulkotiloihin sekä yleisesti kosteisiin tiloihin. Kohteita ovat takapihat, parvekkeet, autokatokset sekä yleensä paikkoihin joissa tarvitaan sähkövirtaa pihapiirissä tehtäviin erinäisiin töihin ja toimiin. Ulkovalaistuksessa on myös huomioitava valon riittävä määrä.

Viat ja niiden määritys

Tiedon puute sekä huolimattomuus sähkölaitteiden käsittelyssä aiheuttavat useissa tilanteissa suuriakin sähkövahinkoja. On välttämätöntä tietää, millä keinoin sähkölaitteita käytetään turvallisesti ja miten silloin tulee toimia, kun sähkölaitteissa ilmenee toimintahäiriöitä. Vanhat ja elinkaarensa päähän tulleet sähköjärjestelmät tai virheellisesti ja huonosti toteutetut liitännät ja niistä johtuvat vaurioitumiset voivat helpostikin johtaa oikosulkuun sekä sen vuoksi myös laajaankin tulipaloon. Suuria vahinkoja voivat aiheuttaa myös mm. vialliset tulpat, rikkinäiset pistorasiat sekä kytkimet. Sähkölaitteissa havaitut viat ja puutteet on korjattava välittömästi!


Jos jännite on epätasaista, pistorasiat kipinöivät, valot vilkkuvat ja välkkyvät tai laitteet muutoin eivät toimi kuten pitäisi, on silloin toimittava heti! Ota yhteyttä meihin. Me löydämme vian ja korjaamme sen nopeasti. Me vastaa sähköongelmiin 24 tuntia vuorokaudessa. Ammattilaisemme auttaa sinua kiireellisissä tapaukissa kaikkina vuorokauden aikoina.

Sähköjärjestelmien toteutus


Kun teet kotisi kunnostusta tai rakennat uutta kotia, toimistoa, varastoa tai tuotantolaitosta, niin sähköjärjestelmiin tulee kiinnittää erityistä huomiota. Rakennuksien kunnostaminen vaatii perusteellista suunnittelua. Me auttaa kanssasi rakentamaan uutta ja uudistamaan vanhaa. Kokeneet ammattilaisemme osaavat työnsä, eikä sinulla silloin ole vaikeuksia löytää nykyaikaisin, optimaalisin, käyttäjäystävällisin sekä turvallisin ratkaisu kaikkiin sähköjärjestelmiin.


Kunnostaminen, hoito ja huolto​


Säännöllinen laitehuolto on erittäin tarpeellista, että kaikki sähkölaiteet toimisivat moitteettomasti ja turvallisesti. Me tarjoaa täydellisen sähköisen ratkaisun kaikissa tilanteissa ja tiloissa.

Tavoitteena on, että vähintään kerran vuodessa tarkastetaan pää- ja jakelukeskusten, katkaisijoiden ja sähkömittareiden kunto ja toimivuus. Laitteiden puhdistus on yksi osa turvallisempaa sähköä.

​Tarjoamme lisäksi myös säännöllistä sähköjärjestelmien seurantaa ja ylläpitoa. 

Turvallisuus ennen kaikkea


​Sähkö on meille itsestään selvyys kaikkialla. Tietämättömyydestä, huolimattomuudesta tai välinpitämättömyydestä seuraa kuitenkin usein ongelmia, jotka voivat aiheuttaa vakavia onnettomuuksia - tulipalon, tapaturman tai vakavia henkilövahinkoja. On siis tarpeen tietää, miten sähkölaitteita tulee käyttää, että vältytään toimintahäiriöiltä ja onnettomuuksilta.


Sähköjärjestelmien ylläpito​


Kodin sähköjärjestelmät tulee tarkistaa säännöllisin väliajoin ja tarpeen vaatiessa päivittää ne moitteettoman toiminnan varmistamiseksi.

Me on kiinnittänyt huomiota asiakkaidemme huoleen ja tarjoaa siksi korkealaatuisia ja edullisia ratkaisuja sähköjärjestelmien osalta.

Milloin kodin sähköjärjestelmät tulee ehdottomasti tarkistuttaa?


  •  Jos valaistus vilkkuu ja välkkyy. Tilanne saattaa olla silloin hyvin vaarallinen. Sähkö on kytkettävä pois päältä välittömästi ja irrotettava vialliset laitteet pistorasioista. Tarvittaessa sulakkeet on irrotettava sekä sähkömies kutsuttava paikalle.


  • Kun sähköjärjestelmä on vahingoittunut tulipalossa tai vesi on vaurioittanut laitteita.


  • Sähköistystä on korjailtu ja paikkailtu vuosien varrella epäsäännöllisin ajoin, eikä tarkastuksia ole suoritettu vähään aikaan.


  • Sähkölaitteiden määrä tai laitteiden kuluttama teho ovat lisääntyneet merkittävästi.


  • Sähköjärjestelmän nykyisestä tilasta ei ole tietoa.

Miten voin tarkistaa kodin sähköasennukset?


Tee silmämääräinen tarkistus ja epäilyttävältä näyttävien kohtien havainnointi sekä tarvittaessa yhteydenotto meihin.

Tarkastajamme tekee arvioin visuaalisesti ja näkee sähköjärjestelmän tilanteen. Hän tutkii dokumentaatiota ja suorittaa mittauksia sekä tekee tarvittaessa huoltotoimenpiteet. Tämän jälkeen tarkastajamme ilmoittaa ja esittää arvionsa siitä, onko järjestelmä turvallinen vai vaatiiko se jatkotoimenpiteitä.


Käytä aina asiantuntijaa sähkötöissä!​


Lamppujen vaihtaminen, sähkökaapin sulakkeiden kytkeminen päälle ja pois päältä sekä valaisimien vaihto ja pistokkeiden poistaminen pistorasioista ja vastaavat toimet, ovat niitä toimia, joita voit itse tehdä. Kun teet kyseisiä töitä itse, muista sammuttaa aina virta laitteista ennen työn aloittamista.


Vaikka sähkötyöt voivat tuntua mielestäsi helpoilta, tarvitset kuitenkin aina tietoa, taitoa sekä sopivia työkaluja ja kokemusta. Suosittelemme aina kuitenkin ottamaan yhteyttä ammattilaiseen ja asiantuntijaan, kun et ole täysin varma siitä, mitä olet tekemässä. Me asiantuntijamme auttavat aina mielellään ratkaisemaan kaikentasoiset sähköongelmat.

Sähköjärjestelmien suojaus


Sähkölaitteiden tulee suojata ulkoisilta tekijöiltä. Pistorasiat on suojattava vikavirtasuojalla. Kosteissa tiloissa pistorasioiden asentamisessa tulee noudattaa niille asetettuja määräyksiä. Sähköjärjestelmät tulee aina suojata mahdolliselta kosteudelta.​


Sopivat pistokkeet pistorasioihin


Pistokkeet tulee laittaa vain niihin pistorasioihin joihin ne on suunniteltu. Pistorasian tai pistokkeen rakennetta ei saa itse mennä muuttamaan. Kun irrotat pistokkeen pistorasiasta, pidä aina kiinni pelkästään pistokkeesta, äläkä koskaan vedä pistoketta pois rasiasta sähköjohdosta! Jos sinulla on lapsia kotona, huolehdi siitä, ettei rasioihin ole mahdollista työntää vieraita esineitä.

Noudata maksimi teho merkintää


Liian tehokkaan lampun asentaminen valaisimeen voi aiheuttaa palovaaran! Valaisimiin on merkitty lampun maksimi teho. Kylpyhuoneisiin, ulkotiloihin ja muihin kosteisiin tiloihin on asennettava vain niihin tarkoitetut kosteutta kestävät valaisimet.


Jatkojohtoja ei saa yhdistää 'ketjuksi'


Kun käytät jatkojohtoja, käytä silloin vain yhtä vaaditun pituista kaapelia. Suojamaadoitus voi katketa useiden jatkojohtojen peräkkäisellä liittämisellä. Älä myöskään rakentele erillistä sähköverkkoa jatkojohdoista! Hanki aina tarpeidesi mukaan yhden pituisia jatkojohtoja. Eri pituisia ja eri käyttötarkoituksiin tarkoitettuja jatkojohtoja on saatavana nykyään edullisesti ja ne ovat oikein käytettynä turvallisia.

Ohjeita sähkölaitteiden käyttöön.


  • Kuiviin sisätiloihin tarkoitettuja sähkölaitteita ei saa käyttää ulkona tai kosteissa tiloissa.
  • Ole erityisen varovainen kosteissa tiloissa käytettävien sähkölaitteiden kanssa.
  • Säilytä laitteiden käyttöohjeet. Niissä on tarkat ohjeet sähkölaitteen käytöstä.
  • Jos huomaat toimintahäiriöitä sähkölaitteissasi, toimi silloin välittömästi ja irrota pistoke pistorasiasta. Lue käyttöohje ja mikäli olet toiminut ohjeiden mukaan ja toimintahäiriö jatkuu, on laite syytä toimittaa ammattilaisen huollettavaksi.
  • Älä käytä sähkölaitetta, joissa on näkyviä vaurioita!

Sähkölaitteiden käyttö kosteissa tiloissa


Käytä kosteissa tiloissa roiskevesitiivisteisiä suojakoteloita, joissa on itsesulkeutuva kansi. Älä käytä sähkölaitteita suihkun tai kylvyn aikana. Irrota laite käytön jälkeen pistorasiasta.


Mitä lapsen on syytä tietää sähkölaitteista ja sähköturvallisuudesta?​


Lasten valvominen kaikissa tilanteissa on mahdotonta. Siksi onkin tärkeää, että opastamme heitä sähkölaitteiden käytössä ja käsittelyssä sekä kerromme laitteisiin liittyvistä vaaroista.

Lapsella annettavia ohjeita koskien sähkölaitteita:

  •  Pistoke vedetään ulos rasiasta vain pitämällä kiinni pistotulpasta. Jatkojohdot eivät ole lasten leikkikaluja!
  •  Sähkölaitteisiin ei saa koskea märillä käsillä. Vesi johtaa sähköä samalla tavalla kuin sähköjohto.
  •  Lapsen ei tule leikkiä sähkökaapeleiden alapuolella . Missään tapauksessa ei saa yrittää kiivetä sähköpylväisiin!


Teetätä sähkökatselmus​


Sähkökatselmuksessa selvitetään sähköturvallisuus ja annetaan hyviä neuvoja siitä, miten järjestelmiä voitaisiin parantaa ja tehdä niistä entistäkin turvallisempia.

Katselmuksessa selvitetään sähkölaitteiden käytettävyyteen liittyviä riskejä sekä tavoitteena on parantaa energiatehokkuutta.

Tilaa nyt veloitukseton sähköjen ja sähkölaitteistojen katselmus, niin me otamme sinuun yhteyttä.

Share by: